



USYD - Yonsei Virtual Research Roundtable on "Power Engineering"

Wednesday 21 July 2021 9:00am-12:00pm Seoul, 10:00am-1:00pm Sydney

Zoom Meeting ID: 835 6053 9656

Meeting URL: https://uni-sydney.zoom.us/j/83560539656?from=addon

Purpose:

- To showcase research strength of both universities in Power Engineering to tackle challenges of SDGs, particularly SDG 7: Affordable and Clean Energy, SDG 9: Industry, Innovation and Infrastructure and SDG 12: Responsible Consumption and Production
- 2. To develop and strengthen academic links in relevant areas and explore potential collaborations in research and industry engagement

Co-Chairs:

- Professor Joe Jianguo Zhu, Head, School of Electrical and Information Engineering, University of Sydney
- Professor Seong-Lyun Kim, Head, School of Electrical & Electronic Engineering, Faculty of Engineering, Yonsei University

Program

Seoul Time	Sydney Time	Activities
9:00-9:05	10:00 - 10:05	Welcome
(5 min)	(5 min)	 Prof Joe Jianguo Zhu, Head, School of Electrical and Information Engineering, University of Sydney Prof Seong-Lyun Kim, Head, School of Electrical & Electronic Engineering, Yonsei University
9:05-10:05	10:05 – 11:05	Research Strength and Priorities at the University of Sydney
(60 min)	(60 min)	* Participants will be introduced by the Chair.
Each speaker gives a 20 min presentation	Each speaker gives a 20 min presentation	 Presented by Prof Joe Jianguo Zhu, Head, School of Electrical and Information Engineering A/Prof Gregor Verbic, Director, Centre for Future Energy Networks A/Prof Ma Jin, School of Electrical and Information Engineering Joined by A/Prof Weidong Xiao, School of Electrical and Information Engineering Dr Jeremy Qiu, School of Electrical and Information Engineering
10:05-11:05	11:05-12:05	6. Dr Sinan Li, School of Electrical and Information Engineering
(60 min)	(60 min)	Research Strength and Priorities at Yonsei University * Participants will be introduced by the Chair.
Each speaker gives a 20 min presentation	Each speaker gives a 20 min presentation	Presented by 1. Prof Kyeon Hur, Director, Human Resource Development Program for AC-DC Hybrid Power system, School of Electrical & Electronic Engineering 2. Prof Jung Wook Park (Replacement: Ph.D. candidate Lim sung hoon), Director, Yonsei-Power system research center for great energy transition (Yonsei-PREFER), School of Electrical & Electronic Engineering * The replacement will give his speech.





		Prof Yong June Shin, Associate Dean for Academic Affairs, School of Electrical & Electronic Engineering
		 Joined by 4. Prof Jang-Won Lee, School of Electrical & Electronic Engineering, Yonsei University A/Prof Jae Woong Shim, Department of Electrical Engineering, Sangmyung University
11:05-11:20	12:05-12:20	Research funding opportunities
(10~15 min)	(10~15 min)	 Research funding programs available for Yonsei researchers Ms Jung Lim Chae, Head, Research Strategy Team, Office of Research Affairs, Yonsei University
		 Research funding programs available for Sydney researchers Dr Joyce Parker, Manager, Research Development International, University of Sydney
11:20-11:35 (15~20 min)	12:20-12:35 (15~20 min)	Industry engagement opportunities
(13 23 11111)	(13 20 11111)	 Industry engagement opportunities for Sydney researchers Dr Stephen Lam, Commercial Theme Leader – Science, Commercial Development and Industry Partnerships, University of Sydney
		 Industry engagement opportunities for Yonsei researchers Prof Yong-Sun Bahn, Vice President of University-Industry Foundation, Vice President of Yonsei University Technology Holdings
11:35-11:55	12:35-12:55	Discussion of future collaboration plans
(20 min)	(20 min)	Led by - Prof Joe Jianguo Zhu - Prof Kyeon Hur
11:55-12:00	12:55-13:00	Conclusion
(5 min)	(5 min)	- Prof Joe Jianguo Zhu
		- Prof Seong-Lyun Kim,